Yoga en dankbaarheid

Dankbaarheid is iets dat we dagelijks vaak vergeten. Natuurlijk proberen we het in stand te houden, waarderend dat we dingen hebben die we willen, zoals een goede baan, en dankbaar dat we geen dingen hebben die we niet willen, zoals vogelgriep. Maar hoe hard we het ook proberen, in het dagelijks leven is het gemakkelijk te verliezen; dankbaarheid valt vaak tussen wal en schip, zoals het gemak van autosleutels die verloren gaan in de kussens van een bank.

Dankbaarheid is een deugd of wet die dankbaarheid, waardering en dankbaarheid uitdrukt. Het wordt gezien als de eerste wet van aantrekking, de springplank van waaruit een pad naar zelfbewustzijn van moment tot moment in een stroomversnelling komt. Het is wat ons als mens in staat stelt te groeien. Wil je dit ook maar liever thuis, dan kan dat ook namelijk yogales online.

Als het op yoga aankomt, gaan sommigen ervan uit dat dankbaarheid betekent dat je je instructeur aan het einde van de les een fooi geeft. Dankbaarheid en yoga gaan echter hand in hand, waarbij ze elkaar beïnvloeden. Dit is eigenlijk heel logisch, aangezien zowel dankbaarheid als yoga sterke pleitbezorgers zijn van zelfbewustzijn en mindfulness – ze vormen hetzelfde team en coachen ons allemaal om ons te ontspannen in de stroom van het leven, in plaats van tegen het leven aan te botsen en uit het oog verliezen waar we dankbaar voor zijn.

Yoga bevordert het emotionele en fysieke welzijn van een persoon. En, zoals studies hebben aangetoond, geldt dat ook voor dankbaarheid. Het is alsof beide vitamines voor de ziel zijn. Yoga en dankbaarheid verbeteren beide het vermogen van een persoon om met stress om te gaan (die rechtstreeks van invloed is op de lichamelijke gezondheid) en verbeteren de manier waarop een persoon met anderen omgaat. Beide bevrijden ook het lichaam van negatieve emoties en vervangen ze door positieve. Wanneer dit gebeurt, genereert een goede gezondheid zichzelf.

Veel mensen vinden dankbaarheid waarschijnlijk in het sporten aan het einde van een training, dankbaar dat hun zware routine voorbij is en ze zich verfrist voelen. Maar yoga gaat niet alleen over trainen, en het gaat niet alleen over lichaamsbeweging.

Deze curcus is afgeleid van Happy with Yoga review

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

ajax-loader